Izraelski predsjednik: Zapadna obala je naša zemlja

Screenshot: YouTube

IZRAELSKI predsjednik Reuven Rivlin je u razgovoru s naseljenicima rekao da Izrael ima "pravo" graditi naseobine na teritoriju okupirane Zapadne obale. 

"Ja izraelsku zemlju volim svim svojim srcem. Ja nikad nisam i nikad neću odustati od te zemlje. Za mene, naše pravo na ovu zemlju nije pitanje političke rasprave. To je temelj modernog cionizma," rekao je.

Rivlin smatra da je "izraelska zemlja" i okupirana Zapadna obala gdje se izgradnja izraelskih naselja smatra ilegalnom prema međunarodnom zakonu i već godinama predstavlja veliku prepreku u mirovnim pregovorima s Palestincima koji je drže dijelom buduće nezavisne države, piše AFP.

Zapad učestalo poziva Izrael da prekine s izgradnjom ilegalnih nasilja na okupiranim područjima.  

"Mi nikom ne smijemo dati osjećaj da sumnjamo u naše pravo na našu zemlju. Za mene je naseljavanje izraelske zemlje izražavanje našeg prava, našeg povijesnog prava, našeg nacionalnog prava," kaže Rivlin čiji komentar stiže u trenutku pojačane napetosti zbog ubojstva palestinske bebe koja je živa izgorjela u napadu izraelskih ekstremista.

Rivlin je nakon incidenta na Facebooku osudio "židovski terorizam" zbog čega je dobio prijetnje smrću koje su također jedno od obilježja modernog cionizma.

Pročitajte više