Jaka bura u Splitu rušila stabla, oštećena tri automobila

Foto: Nebbia/Crometeo forum

TRI SU automobila oštećena u jakoj i na trenutke orkanskoj buri koja je sinoć harala Splitom, doznaje se u policiji. Jak vjetar odlomio je veću granu sa stabla u Ulici Domovinskog rata i pri padu na kolnik je oštetila parkirani policijski automobil i osobno vozilo.

Pod jakim naletima bure nije izdržalo ni stablo blizu osnovne škole u Ulici hrvatskih iseljenika gdje je manje oštećen parkirani osobni automobil. Još su na nekoliko mjesta u gradu na cestu pale odlomljene grane stabala, no nije zabilježena šteta.

Splitski vatrogasci noćas su su imali pune ruke posla s piljenjem oštećenih i uklanjanjem odlomljenim grana sa kolnika. Bura i jutros puše, ali nešto slabijeg intenziteta.

Za danas najavljeno još snijega


Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme će danas biti umjereno do pretežno oblačno. Povremeno se još očekuje snijeg, osobito u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj, u drugom dijelu dana će slabjeti. U južnoj Dalmaciji mjestimice kiša. U početku još jak sjeverac i sjeveroistočnjak s olujnim udarima, na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima, poslijepodne će slabjeti. Temperatura zraka na kopnu od -3 do 3°, na moru od 5 do 10°C.

Sutra će se djelomice razvedriti, a na Jadranu će prevladavati sunčano. I vjetar će posve oslabjeti. Jutro hladnije, a danju malo toplije.

U subotu je iznova najavljeno jače naoblačenje, a do kraja dana i mjestimične nove oborine. Na moru u početku pretežito sunčano, bura će oslabjeti. U subotu će zapuhati umjereno i jako jugo, naoblačit će se, a do kraja dana počet će i mjestimična kiša. Danju sve toplije.

Pročitajte više