Jaka bura zatvorila dionice Jadranske magistrale

Foto: Crometeo

ZBOG bure je dionicom Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen promet autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. U središnjoj Hrvatskoj i Gorskom kotaru ponegdje ima i magle, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Smanjena je vidljivost na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca, A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Križa te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Mogući su odroni zemlje i kamenja, navodi se u izvješću od 9,15 sati.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Vrijeme uglavnom sunčano

U većem dijelu Hrvatske pretežno sunčano. Ujutro u Dalmaciji uz umjerenu naoblaku još ponegdje može biti kratkotrajne kiše. Vjetar povremeno umjeren, u istočnim krajevima i jak sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura.

Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 16 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za 21. prosinca.

Pročitajte više