Jakovina se zbog svoje pomoćnice "zakačio" s Đakićem: "Vi, čiji je bivši šef u zatvoru, govorite o sukobu interesa?"

Foto: Srđan Vrančić/Cropix

OPORBA je danas u Saboru žestoko kritizirala izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, tvrdeći da on pogoduje "velikim gospodarstvima" i moćnicima. HDZ-ov Josip Đakić komentirao je usput da je pomoćnica ministra poljoprivrede Tihomira Jakovina, ujedno supruga Agrokorovog direktora za poljoprivredu.

"Onda je jasno da postoji pogodovanje i striktan odnos Ministarstva, što je zapravo i protuzakonito, što je opisano u našim zakonima", rekao je Đakić. Jakovina mu je odgovorio da su takve insinuacije o potencijalnom sukobu interesa - zlonamjerne.

"Vi čiji je bivši šef u sudnici, kada govorimo o Fimi mediji, kada govorimo o Planinskoj. Vi govorite o potencijalnom sukobu interesa, za kolegicu koja je s 27 godina doktorirala, koja je vrsna u svojoj struci", naglasio je Jakovina.

A kada govorimo o Planinskoj, recimo i da je Mandatno imunitetno povjerenstvo prihvatilo ostavku HDZ-ovog saborskog zastupnika Petra Čobankovića.

Bivši ministar poljoprivrede i regionalnog razvoja ostavku je dao nakon priznanja krivnje i nagodbe u aferi Planinska. U saborskim bi ga klupama, kako neslužbeno doznajemo, trebao zamijeniti gradonačelnik Županje Davor Miličević.


 

 

Pročitajte više