Janša o aferi arbitraža: Ceraru se smije cijeli Balkan

Foto: Hina

BIVŠI slovenski premijer, čelnik oporbe Janez Janša, kritizirao je politiku Mire Cerara kad je u pitanju arbitražni skandal s Hrvatskom.

Janša je izjavio kako se zbog arbitražnog skandala cijeli Balkan smije vladi premijera Cerara, te je prozvao za sabotažu slovenskih nacionalnih interesa. Ocjenjuje i kako slovensko približavanje Moskvi šteti mirnom rješavanju spora s Hrvatskom, te slovenskim interesima. Prema njegovoj ocjeni novi sudac Ronny Abraham, a koji je brzo dao i ostavku, učinio je to na sugestiju predsjednika suda Gilberta Guillaumea i to nakon okretanja slovenske vlade Rusiji, što u Bruxellesu nije ostalo nezamijećeno.

Janša je rekao i da ne zna hoće li sudjelovati na političkim konzultacijama oko imenovanja novog slovenskog arbitra te dodaje kako i mnogi pravni stručnjaci, koji su se spominjali kao kandidati, već su dali Vladi do znanja da neće pristati na imenovanja, prvnstveno zato jer je Hrvatska izašla iz arbitraže, ali i zato jer smatraju da bi arbitražnom presudom bila oštećena Slovenija.

Pročitajte više