Jarnjak odbrusio Sanaderu: Kao predsjednik stranke mogli ste raditi što god ste htjeli, mimo znanja ostalih

IVAN JARNJAK je treći dan za redom svjedočio u slučaju Fimi medija, u kojem su Ivo Sanader, HDZ i drugi optuženi za punjenje "crnog fonda" stranke novcem iz javnih i državnih poduzeća.

> Tijek ročišta

U prva dva dana svog svjedočenja Jarnjak je Sanadera teretio kao ključnu osobu u materijalno-financijskom poslovanju HDZ-a, a bivšeg rizničara Barišića i blagajnicu Pavošević kao glavne za punjenje "crnog fonda". Odgovarajući na pitanje Sanaderove obrane, Jarnjak je negirao da je sudjelovao u toj raboti i naložio Pavošević isplate "na ruke".

"Takvog razgovora s Pavošević se uopće ne sjećam. Naloge za to je dobivala od predsjednika stranke ili nekog drugog. Od mene sigurno nije", rekao je Jarnjak. Ali i pojasnio funkcioniranje stranke u praksi. "Svi smo bili podređeni predsjedniku stranke. Po statutu Predsjedništvu, ali u izvršavanju zadataka predsjedniku", dodao je.

"Maček mi je rekao da bi Fimi-media mogla biti štetna za HDZ"


Na današnjem ročištu Jarnjak je ponovio da je za Fimi-mediju prvi put čuo od Ratka Mačeka, i to kad su o toj firmi krenuli napisi u medijima. "Maček je govorio da bi moglo biti problema za stranku i da je Barišić u toj priči", odgovorio je Jarnjak na pitanje Mačekovog odvjetnika Rubeše.

Ponovo je bilo govora i o kontroverznom poduzetniku Slavenu Tintoru. Jarnjak je pred Uskokom kazao da mu se Vinka Cetinski obratila zato što je Tintor ucjenjuje. U Saboru je primio Cetinski i Danka Končara.

Podsjećamo, Jarnjak je ranije kazao da je novac Danka Končara završio kod Mačeka te da je vraćen nakon što je na njegovu inicijativu o tome pokrenuta istraga unutar stranke.

"Meni je bilo važno da se ne radi o dva milijuna eura, nego dva puta po 350.000 kuna. HDZ je novac vratio, a ne znam za što je utrošen", kaže Jarnjak.

Jarnjak odbrusio Sanaderu: Kao predsjednik stranke mogli ste raditi što god ste htjeli, mimo znanja ostalih


Prepirka Sanadera i Jarnjaka oko toga kome je što bilo, a što nije bilo poznato, rezultirala je time da je Jarnjak predbacio predbacio Sanaderu kako je kao predsjednik stranke mogao raditi što je htio, bez znanja ostalih, pa tako i bez njegova znanja.

Pročitajte više