Jašarević se na sudu izjasnio da nije kriv za teroristički napad na američku ambasadu u Sarajevu

MEVLID JAŠAREVIĆ, Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić, trojica optuženih za teroristički napad na ambasadu SAD-a u Sarajevu u listopadu 2011. godine, izjasnili su se danas pred Sudom BiH da se ne osjećaju krivima za terorizam.

Optužnica, koju je Sud BiH potvrdio 25. travnja, trojicu tereti da su postali pripadnicima organizirane terorističke skupine koja je organizirana u okviru tzv. vehabijske zajednice u Gornjoj Maloči, a s ciljem da svojim djelovanjem prema institucijama i organima vlasti u BiH te institucijama i organima vlasti drugih država koje imaju diplomatska predstavništva u BiH izraze nezadovoljstvo položajem njihove zajednice u zemlji, Europi i svijetu te nasilnim putem i terorističkim aktivnostima utječu na promjenu položaja navedenih zajednica.

Terete se da su kao pripadnici organizirane terorističke skupine tijekom 2011. godine odlučili zajedničkim snagama izvršiti teroristički čin, odnosno napasti zgradu Ambasade SAD-a u BiH.

Tužiteljstvo će predložiti saslušanje 39 svjedoka i vještaka te predočiti više od stotinu materijalnih dokaza. Prvooptuženi Jašarević u pritvoru je od 28. listopada prošle godine.

Pročitajte više