Jasna Omejec ponovno izabrana za predsjednicu Ustavnog suda, Snježana Bagić njena nova zamjenica

ZA PREDSJEDNICU Ustavnog suda Republike Hrvatske u sljedećem mandatu jednoglasno je tajnim glasovanjem ponovo izabrana sutkinja prof.dr.sc. Jasna Omejec, izvijestili su s Ustavnog suda.

Ustavni sud Republike Hrvatske održao je jučer sjednicu na kojoj se biralo novog predsjednika, budući da predsjednički mandat sutkinje Jasne Omejec istječe 12. lipnja ove godine. Budući da je ponovno izabrana na istu dužnost, od tog datuma Omejec nastavlja rad u novom mandatu.

Na istoj sjednici, na prijedlog izabrane predsjednice, na dužnost zamjenice predsjednice Ustavnog suda Republike Hrvatske imenovana je sutkinja Snježana Bagić. Mandat imenovane zamjenice predsjednice Ustavnog suda Republike Hrvatske također započinje 12. lipnja. Sukladno navedenom, utvrđeno je da sadašnjem zamjeniku predsjednice Ustavnog suda Republike Hrvatske prof.dr.sc. Aldi Radoloviću prestaje mandat zamjenika 12. lipnja ove godine.

Podsjetimo, u Ustavnom sudu Omejec sjedi od 1999. godine, kada je izabrana na prvi osmogodišnji mandat. U istom je tijelu obavljala dopredsjedničku funkciju, a dvaput je bila i zamjenica predsjednika suda. Na čelo Ustavnog suda došla je 2008. godine, kao prva žena u povijesti Hrvatske koja se našla na toj poziciji. Prethodili su joj Jadranko Crnić, Smiljko Sokol i Petar Klarić.

Pročitajte više