Jelić: Mladen Bajić je bio tjelohranitelj korupcije

Screenshot: HRT

NEKADAŠNJI zagrebački gradski vijećnik Tomislav Jelić optužio je bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića da je bio "tjelohranitelj korupcije". Jelić je gostovao u Dnevniku HRT-a povodom istrage o aferi Krašograd.

"Pribojavao sam se da nikad ovi ljudi neće biti privedeni licu pravde", kazao je Jelić i počeo govoriti o radu Mladena Bajića.

"Želio bih problematizirati rad državnog odvjetništva. Mediji i zastupnici godinama su godinama praktički crtali državnom odvjetništvu što se radilo u Zagrebu, no Mladen Bajić nije nikada ništa napravio. Njegov odlazak treba usko povezati s ovim što se sada događa u Zagrebu. Dojma sam da je Bajić bio glavi tjelohranitelj korupcije u Hrvatskoj i u Zagrebu", kazao je Jelić.

Omiljena poduzeća


Kazao je i kako je ova istraga samo vrh ledene sante oko zamjene zemljišta u Zagrebu, a procjenjuje da je na takvim zamjenama Zagreb u 10 godina izgubio 500 milijuna kuna.

"Imate nekoliko omiljenih poduzeća koji su bili miljenici gradonačelnika Milana Bandića i gradskih vlasti i tu prije svega mislim na Pionir, Munis, Zagreb gradnju i Geoprojekt. Kad uđete na stranice službenog glasnika Grada Zagreba onda ćete vidjeti da su ta četiri poduzeća zamijenila zemljišta više nego sva ostala poduzeća u Hrvatskoj s Gradom Zagrebom, i to vrlo povoljno, možda i povoljnije nego što ovo o čemu se danas govori", kazao je Jelić.

Kazao je kako su ta poduzeća angažirala sudskog vještaka koji je njihova zemljišta na periferiji procijenio pet do deset puta više od stvarne vrijednosti, dok je gradska za toliko umanjivao. Tada su se gotovo u omjeru jedan za jedan mijenjali s Gradom. Jelić smatra kako je ovo samo početak te da će USKOK cijelo ljeto raditi na otkrivanju korupcije oko zamjene zemljišta.

Pročitajte više