Ježić zbog bolesti nije došao na sud, odgođena nova optužnica protiv Sanadera

Foto: Bruno Konjević / Cropix

SJEDNICA optužnog vijeća u slučaju HEP-Dioki je odgođena jer se Robert Ježić nije pojavio na sudu. Opravdao se bolešću.

Radi se o slučaju u kojem je u glavnoj ulozi ponovo bivši premijer Ivo Sanader. U predmetu u kojem je optužen zajedno s bivšim direktorima Diokija i HEP-a, Robertom Ježićem i Ivanom Mravkom, Sanadera se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti 2009. godine. Konkretno, da je pogodovao tadašnjem prijatelju Ježiću naloživši HEP-u da Diokiju prodaje struju po povlaštenoj cijeni, pri čemu je HEP navodno oštećen za oko 3,8 milijuna kuna.

Mravka se tereti da je na poticaj Sanadera, a mimo uprave HEP-a, dao Diokiju kredit od 15 milijuna kuna. Mravak je, podsjetimo, u istrazi priznao krivnju, dok su Ježić i Sanader odbacili optužbe. Mravkov odvjetnik Branko Šerić o sjednici optužnog vijeća za Media servis je rekao.

"Bit će samo prezentiranje optužnice, izjašnjavanje o krivnji od strane optuženika, nakon čega slijedi odluka o potvrđivanju optužnice ili vraćanju DORH-u po nekim od navoda odgovora na optužnicu", rekao je Šerić.

U slučaju potvrde, HEP-Dioki bit će još jedna u nizu afera iz doba nekadašnjeg premijera i šefa HDZ-a koje se povlače po sudu ili su već dobile epilog. (Hypo INA MOL, Fimi medija, Planinska).

Pročitajte više