Josipović: Apeliram da tražimo ljude koji će jamčiti da nećemo samo geografski biti Europa

Foto: Ivan Brkić / Glas Podravine / Cropix

KOPRIVNICA je obilježila dvadesetu obljtenicu formiranja samostalnog Grada. Na svečanosti je bio i predsjednik Ivo Josipović koji je upravo iz Koprivnice odaslao predizbornu poruku.

Prigodnom svečanosti u Koprivnici je obilježena 20. obljetnica osnivanja Grada kao samostalne jedinice lokalne samouprave. Među uzvanicima su bili bivši gradonačelnici, gradski vijećnici i odličnici te predsjednik Republike Ivo Josipović. Čestitajući Koprivničancima ocijenio je da sve ono što je postignuto do sad Koprivnicu čini pravim europskim gradom, te uoči predstojećih lokalnih izbora poručio:

"Apeliram da gledamo u budućnost. Da s ponosom vidimo što se to događalo u povijesti, da držimo kontinuitet onog dobrog, ali da tražimo novu viziju, da tražimo one ljude, one projekte, bez obzira na stranačku pripadnost koja će jamčiti da nećemo samo geografski biti Europa nego da ćemo to zaista biti u onom najboljem smislu riječi, civilizacijski i kvalitetom života", rekao je Josipović.

Predsjednik Josipović također je izrekao uvjerenje da, s obzirom na ljude kakve sreće u Koprivnici, neće biti problema nakon formalnog pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Pročitajte više