Josipović i Šprem svim pripadnicima židovske vjeroispovijesti čestitali Pesah



PREDSJEDNIK Republike Ivo Josipović i predsjednik sabora Boris Šprem uputili su čestitku povodom blagdana Pesaha svim pripadnicima židovske vjeroispovijesti.

„Dubokom simbolikom ostvarenja ideala osobne i narodne slobode, Pesah pripada trajnim vrijednostima koje je židovski narod ugradio u duhovnu baštinu cijeloga čovječanstva. Svim židovskim vjernicama i vjernicima u Republici Hrvatskoj srdačno čestitam veliki blagdan i želim da ga proslave u miru i radosti“, stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Povodom židovskog blagdana Pashe predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem uputio je čestitku predsjedniku Koordinacije židovskih općina Republike Hrvatske Ognjenu Krausu, glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Kotelu Da-Donu i svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj:

„U ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime upućujem vam iskrene čestitke povodom velikog blagdana Pashe te želim da ga provedete mirno i sretno.

Kao građani Hrvatske, vi dijelite sudbinu svoje zemlje, ali i spremno sudjelujete u njezinoj izgradnji. Neka vam stoga ova svetkovina pravde i slobode bude dodatni poticaj da svoje snage usmjerite na budućnost ispunjenu nadom i radošću. U toj težnji blagdan Pashe nas zbližava i ujedinjuje.“ - stoji i Špremovoj čestitki.

Pročitajte više