Josipović o aferi Kamensko: Učinio sam samo ono što sam mogao

Foto: FAH

STO ŠUŠKAVACA  s logotipom "To je pravi put", plaćenih 50 tisuća kuna, bio je dovoljan razlog da Ivo Josipović i službeno započne predsjedničku kampanju ispred Udruge Kamensko u kojoj danas djeluje dio radnica koje su bile zaposlene u ovom bivšem tekstilnom divu. Josipović je više puta naglasio kako je pomagao i kako i dalje pomaže radnicama Kamenskog te se predstavio kao prijatelj radnica Kamenskog.

> To je pravi put: Dok se Josipović naslikava s radnicama, u tajnosti se prodaje zgrada Kamenskog

Na direktni novinarski upit je li pravedno da pomaže sedam bivših zaposlenica dok je njihovih 200 kolegica na burzi s tim da istraga nije gotova a da se glavna zgrada tvornice prodaje za dva dana na usmenoj javnoj dražbi, predsjednik se nije dao zbuniti.

"Nitko u ovoj zemlji pa ni predsjednik ne može intervenirati u sudske postupke. Ono što sam mogao učiniti, ja sam i učinio", rekao je Josipović dodajući da je tražio od DORH-a da se napokon riješi taj slučaj. Podsjetio je i na to da su podnesene kaznene prijave, a podignute su i neke optužnice.

"Kada je riječ o stečaju, to je sudski postupak u koji predsjednik ne može intervenirati", rekao je Josipović koji tvrdi da je s 50 tisuća kuna koliko je platio "šuškavce" osigurao dijelu bivših radnica jednu mjesečnu plaću.

Pročitajte više