Josipović pao skoro 5 posto za dva mjeseca, podrška raste Kolindi, Kujundžiću i Rudi

Screenshot: RTL

PROMOCIJA PLUS za RTL je provela istraživanje preferencija kandidata za predsjednika Republike,  a rezultati su zanimljivi gleda li se usporedba s istraživanjem provedenim prije dva mjeseca.

Naime, podrška Ivi Josipoviću pala je skoro 5 posto u odnosu na mjesec listopad. Tada je imao podršku 47,1 posto anketiranih, dok danas ima 42,3 posto. Podrška je pala i Kolindi Grabar Kitarović u odnosu na listopad, ali u odnosu na studeni je porasla za 1 posto.



Porast su zabilježili i Milan Kujundžić koji je s 9,4 posto u listopadu, došao na 11,2 posto u prosincu, a Ivan Rude koji je kandidat od studenog s 3,4 posto došao je na podršku od 4 posto ispitanih.

Kad se govori o biračima dvije najveće hrvatske stranke glasači SDP-a biraju "svog" kandidata Ivu Josipovića u 93,9 posto slučajeva, dok njih 1,2 posto daje glas za Ivana Rudu i 1,8 posto za don Ivana Grubišića (svega 0,6 posto glasova SDP-ovih birača ide Kolindi Grabar Kitarović). S druge strane, distribucija glasača HDZ-a nešto je raznolikija: za Kolindu Grabar Kitarović glasa 77,1% birača ove stranke, Ivu Josipovića 7,5%, Milana Kujundžića 6%, Ivana Rudu 1,5%, don Ivana Grubišića i Antu Đapića po 1%, piše RTL.

Pročitajte više