Josipović uvjeren u pozitivan ishod procesa slovenske ratifikacije: "Vrijeme je da malo stanemo na loptu"

Foto: Dragan Matić/Cropix

"OSTAVIMO vladama Hrvatske i Slovenije da dogovorimo najbolje rješenje", rekao je predsjednik Ivo Josipović komentirajući mogućnost povlačenja ovlasti za tužbe protiv Ljubljanske banke.

"Vrijeme je da malo stanemo na loptu. Bilo bi dobro manje polemizirati u medijima", dodao je Josipović koji je uvjeren u pozitivan ishod procesa ratifikacije.

Josipović je otkrio da se čuo sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom koji mu je potvrdio da planira skori dolazak u Hrvatsku.

Josipović se osvrnuo i na jučer izabrano Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa koje je izabrano bez glasova oporbe. "Dobro je da smo konačno dobili Povjerenstvo jer je Hrvatska time ispunila europsku zadaću, no bilo bi bolje da su u glasovanju sudjelovali svi te da je oporba imala više strpljenja", rekao je Josipović.

Josipović: Država treba izaći iz poduzetništva, osim u strateškim tvrtkama

Predsjednik Ivo Josipović osvrnuo se na najave novog kruga privatizacije i Vladinu listu od tristotinjak državnih tvrtki koje bi do kraja godine mogle ići u prodaju.

"Sve ovisi o tome kakva se trgovina obavi, ali načelno govoreći, osim kada je riječ o strateškim tvrtkama i resursima, naravno da država treba izaći iz poduzetništva i gospodarstva. Ako komparativno gledamo europske zemlje postoji jedna razina u kojoj država sudjeluje. To su upravo strateške tvrtke, dok se male, srednje ili strateški ne tako važne tvrtke privatiziraju", rekao je Josipović.

Pročitajte više