Josipovićev kandidat Goran Radman bit će novi glavni ravnatelj HRT-a



GORAN RADMAN dobit će petogodišnji mandat na mjestu novog glavnog ravnatelja HRT-a, potvrdilo je za Index više izvora iz vladajuće koalicije.

Danas su u Saboru obavljene konzultacije stranačkih klubova oko izbora glavnog ravnatelja, Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a. Vladajuća koalicija predložila je Radmana za glavnog ravnatelja.

Vukšić: Opozicija se složila s Radmanom

Konzultacije se nastavljaju sutra, kada će vladajući saslušati prijedloge oporbe. Ivan Račan, SDP-ov član saborskog Odbora za medije, kazao nam je da bi vladajuća koalicija željela da se glavni ravnatelj javne televizije imenuje konsenzusom.

No, kako doznajemo, na konzultacijama s oporbom zapravo će se usklađivati tek imena članova Nadzornog odbora i Programskog vijeća. "Nisam bio na konzultacijama, tamo su bili predsjednici klubova, ali mislim da se i opozicija složila s Radmanom", rekao nam je Branko Vukšić, zastupnik Hrvatskih laburista i predsjednik Odbora za medije.

Igor Dragovan, predsjednik SDP-ovog Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, u razgovoru za Index potvrdio je da je vladajuća koalicija istaknula Radmana kao svog kandidata. Saborski Odbor za medije sutra će održati sjednicu s koje će Saboru predložiti kandidate za glavnog ravnatelja, Nadzorni odbor i Programsko vijeće HRT-a.

Milanović se predomislio?

Radman je od samog početka glasio za favorita u izboru za novog glavnog ravnatelja javne televizije. Koliko je Radman bio uvjeren u svoju pobjedu, govori i činjenica da se još u rujnu oprostio od Visoke tehničko-poslovne škole, u kojoj je bio dekan, te tvrtke Sense Consulting, u kojoj je bio predsjednik skupštine.

U utrku za glavnog ravnatelja HRT-a Radman je ušao s "tihom podrškom" predsjednika Ive Josipovića i HNS-a, druge najveće stranke Kukuriku koalicije. Međutim, navodno mu premijer Zoran Milanović sve donedavno nije bio sklon. U političkim kuloarima moglo se čuti da bi Milanović preferirao imenovanje Domagoja Novokmeta glavnim ravnateljem. Nije poznato zbog čega se premijer predomislio.

Goran Radman bio je direktor Televizije Zagreb od 1987. do 1990. godine. Kasnije se bacio u poslovne vode, a jedno vrijeme bio je i direktor Microsofta Hrvatska.

Pročitajte više