Kajin: Neka se ruka osuši onome tko bi glasao za ukidanje Istarske županije

Foto: Index

NEZAVISNI saborski zastupnik Damir Kajin komentirao je prijedlog novog regionalnog ustroja Republike Hrvatske i mogućnost ukidanja Istarske županije.

"Ruka se osušila onome tko bi glasao za ukidanje Istarske županije. Za razliku od čak i od profesora Koprića koji govori o nekakvoj subregiji Istri, ja govorim samo o regiji i Istra će taj status zadržati, kad govorimo o samoupravnom djelatniku. Dapače, tu će se Istri dodatno apostrofirati nadležnost", rekao je Kajin.

Država je apsolutno centralizirana i to valja mijenjati, kaže Kajin, ali sustave koji ne funkcioniraju treba ukinuti. Također, Istarskoj županiji poručuje neka prestane glumiti državu i ukine polovicu svojih ureda.

"Jamčim da će Istarska županija do kraja mandata ove Vlade biti daleko autonomija nego što je bila do sada, s više ovlasti, ali onda i daleko više odgovornosti. Nitko neće ukidati Istarsku županiju u onom samoupravnom djelokrugu kako funkcionira danas. Još jednom ću reći - neka se ruka osuši onome tko bi glasao za nešto takvo", ponovio je Kajin.

Pročitajte više