Kakvo iznenađenje: Mucalo napušta HNK Split i odlazi za kulturnog atašea u Kinu!

DUŠKO MUCALO napušta HNK Split i odlazi za kulturnog atašea u Kinu! Zvuči nevjerojatno, ali čini se da ima istine u tome.

"To su početni razgovori. Dobio sam ponudu jednog privatnog kazališta iz Pekinga", kazao je Mucalo za Index. Više od toga nije htio, no potvrdio je ono o čemu se već danima naširoko raspreda u njegovom teatru.

Glavne poluge Mucalovog prodora na Istok: HNS-ova Andrea Zlatar i SDP-ov Ivo Josipović

Svi su u HNK Split ostali pomalo zatečeni nevjerojatnom viješću. Manje ih je iznenadio ovaj bijeg s broda koji tone, više činjenica da će Mucalov "Drang nach Osten" biti realiziran uz svesrdnu pomoć vladajuće strukture, konkretno HNS-ove ministrice Andree Zlatar i SDP-ovog predsjednika Ive Josipovića, koji predstavljaju glavne poluge u Mucalovom diplomatskom izletu na Daleki Istok.

Kako sad to, zapitaše se mnogi. Pa zar Mucalo nije Kerumov kadar? Odakle SDP, odakle HNS? Što je sad to? Nema razloga za tolika pitanja, zna se da je Kerum stari poslovni partner Baje i društva iz splitskog SDP-a. A evo, vidimo, ni Mucalo nije daleko. 

U diplomaciju kao dugogodišnji v.d. kojeg nije htio potvrditi nijedan ministar kulture

Mucalu je odnedavna poljuljana pozicija kod Keruma. Minus od dva i pol milijuna kuna jedva se probavio, nekoliko natječaja za intendanta je propalo. Mucalo ravna kazalištem još uvijek kao vršitelj dužnosti, nijedan ministar kulture u posljednje tri godine nije ga htio potvrditi za ravnatelja. 

Čini se da će tako i ostati, jer Kinezi, po svemu sudeći, jedva čekaju da dobiju vrsnog kazališnog stručnjaka, a hrvatska diplomacija iskusnog operativca.

Pročitajte više