Kaos u Zagrebu: Ceste su bile zatvorene zbog poplava i srušenih stabala, na Sljemenu je snijeg

Foto: pljusak.com; Ilustracija: Čitatelj Indexa

OD POČETKA jutrošnjeg nevremena zagrebačka Javna vatrogasna postrojba odradila je preko 150 tehničkih intervencija, uglavnom ispumpavanja vode, priopćio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Na čekanju je još oko 30 intervencija, koje se odrađuju prema prioritetima, s obzirom da je nevremenom praćenim snažnim pljuskovima s grmljavinom zahvaćeno cijelo područje Zagreba.



Na terenu su dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva s preko 20 ekipa, stoji u priopćenju.

Zagrebačka policija izvijestila je jutros kako su zbog nevremena zatvorene dijelovi ulica Štefanovec, Aleja Bologne, cesta Kupinečki Kraljevec - Rakov potok-Horvati. Promet Sljemenskom cestom od Hunjke do Snježne kraljice zatvoren je zbog pada stabla.

Aktivirala se klizišta

"Zbog obilnih oborina na Zagrebačkom području došlo je i do aktivacije nekoliko klizišta i to na lokacijama Kestenovac 11 i Mlinovi 47B.

Na lokaciji Kestenovac ugrožen je stambeni objekt te je u sklopu hitnih mjera naručena građevinska tvrtka da pomakne zemlju koja klizi u objekt. Ponuđen nužni smještaj je odbijen. Na lokaciji Mlinovi 47B na susjednoj parceli je vlasnik posjekao šumu što je dovelo do porasta podzemnih voda i klizanja terena. Vlasnici su dobili upute.

Na travnjaku na križanju Selske ceste i Zagrebačke avenije otvorila se rupa površine oko 2m2 a dubine oko 5 metara. Zrinjevac će zatrpati rupu, a HEP je već stabilizirao stup trafostanice.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvima danas od početka nevremena (od 5:00 do 13:00 sati) odradila preko 180 tehničkih intervencija, uglavnom ispumpavanja vode. Na čekanju je 5 intervencija, a intervencije su se odrađivale prema prioritetima

Na terenu su od jutra dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Ureda za izgradnju grada, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva s preko 20 ekipa", izvijestili su iz zagrebačkog gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama nešto iza 14 sati.

Snijeg na Sljemenu

Jutros na Sljemenu, prema podacima DHMZ-a, pada slab snijeg, a temperatura je nula stupnjeva. U Zagrebu je "hladnih" 5 stupnjeva, čak 15-ak stupnejva manje nego jučer.

Foto: Igor Žiljak/Crometeo

Pročitajte više