Karamarko: Famozni program 21 bio je obmana, ništa nisu napravili!



VLADA Zorana Milanovića obmanula je građane, smatra Tomislav Karamarko, predsjednik oporbenog HDZ-a. Šef oporbe dao je intervju za RTL, u kojem se žestoko okomio na Kukuriku vladu.

"Volio bih kad bih mogao reći da smo svi skupa zadovoljni njihovim radom. Ono što bilježimo nije dobro, nije optimistično. Vidimo jednu agresivnu poreznu politiku, vidimo rapidno gubitak i smanjenje broja radnih mjesta. Vidimo da BDP pada i da nema investicija. Vidimo da sve ono što su obećali u tom famoznom programu 21 zapravo bila obmana", rekao je Karamarko.

Međutim, nikako ne treba zaboraviti da je zadnjih osam godina na vlasti bio HDZ. Karamarko tvrdi da ne bježi od odgovornosti HDZ-a u prethodnim mandatima. No, premijera Milanovića odlučio je podsjetiti na izjavu koju je dao u izbornoj noći.

"Nemojte zaboraviti jednu rečenicu premijera Milanovića u noći kada su dobili izbore. Rekao je da se od tog momenta više nemaju pravo izvlačiti na rad ili nerad ili loš rad HDZ-a. Mi znamo da ne mogu napraviti nikakvu spektakularnu predstavu na planu gospodarstva, ali nisu uspjeli spriječiti niti jedan negativan trend", tvrdi Karamarko.

Upitan što bi on napravio drugačije da je u poziciji šefa Vlade, Karamarko odgovara: "Oni destimuliraju poduzetništvo, oni užasnim nametima i porezima ubijaju srednji sloj hrvatskog društva, pogotovo srednji poduzetnički sloj. Apsolutno sam protiv poreza na imovinu. Ovo je jedna agresorska porezna politika".

Pročitajte više