Karamarko: Ne čudi me Čačić, čudi me premijer Milanović

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko nije začuđen e-mailovima koje je slao Radimir Čačić za zapošljavanje stranačkog čovjeka u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

"Ja se ništa ne čudim. To je praksa, to je, rekao bih, mentalni sklop koji je sklon upravo tom načinu kadroviranja. U isto vrijeme dok se po političkoj liniji i podobnosti zapošljavaju ljudi, u isto vrijeme se na stotine i stotine naših članova i drugih profesionalaca tjera sa svojih radnih mjesta. Ne samo viši i srednji menadžment, nego ljudi koji rade sasvim obične poslove", rekao je Karamarko i dodao:

"Ne čudi me više Čačić ništa, čudi me premijer Milanović koji za to ima razumijevanja, koji radi razliku između političkog i kumovskog zapošljavanja. Koliko se sjećam, dok su bili u oporbi, jako su bili alergični na političko zapošljavanje koje su nama prigovarali. Više me on čudi. Taj prag je sve niži i niži. Što reći na kraju? Znate kako kaže narod, dajte čovjeku vlast, vidjet ćete kakav je. Na vlasti su šest mjeseci i mislim da su već pokazali svoju pravu ćud", istaknuo je Karamarko koji misli da bi premijer Milanović trebao povući određene poteze u ovom slučaju.

"Milanović to mora presjeći, ali očito se slaže s tom kadrovskom rašomonijom"

"On mora prerezati to, presjeći. On to mora presjeći, ali očito nema snage ili nema ideju ili se zapravo slaže s tom jednom kadrovskom rašomonijom koja je na djelu u Hrvatskoj", kaže predsjednik HDZ-a koji pak smatra da se u cijelom slučaju neće ništa bitno dogoditi.

"Neće ništa biti. Oni će potpuno upropastiti kadrovsku sliku u svim tijelima gdje trebaju raditi stručnjaci. To je, nažalost, tako. Međutim, rekao bih da sebi skraćuju rok", rekao je Karamarko.

Predsjednik najjače oporbene stranke osvrnuo se i na sličan slučaj slanja e-mailova koji je Mirelu Holy koštao ministarske pozicije. "Ovo s ministricom Holy je bio pokušaj da dokažu neki kredibilitet, da pokažu da imaju nekakav moral i karakter. Međutim, vidjeli ste, već na prvoj jačoj situaciji oni padaju. A to je ovaj slučaj", zaključio je Karamarko.

Pročitajte više