Karamarko pred Manolićevim optužbama pobjegao sve do Kanade

Foto: Croat.ca

TOMISLAVA KARAMARKA, predsjednika HDZ-a, u javnosti nema još od 30. svibnja. Netragom je nestao nakon što ga je Josip Manolić optužio da je 80-ih godina prošlog stoljeća bio suradnik Udbe.

Uzalud je većina hrvatskih medija danima pokušala doći do bilo kakve službene reakcije, bilo od Karamarka, bilo od njegove stranke. Proglašen je zavjet šutnje, kojeg je Karamarko konačno prekinuo oglasivši se u jednom dnevnom listu, u kojem je najavio tužbu protiv Manolića.

No, i dalje od šefa HDZ-a nema ni traga ni glasa. Ne pojavljuje se pred novinarima, ne dolazi ni na kakve manifestacije, a tek svojoj sljedbi tu i tamo pošalje kakvu poruku putem Facebooka. A sada je otkriveno da Karamarka nigdje nema zato što je - šmugnuo u inozemstvo.

To je za portal Fairpress.eu potvrdio Miljenko Manjkas, Karamarkov spin doktor (odnosno, glavni savjetnik za medije, kako mu glasi službena titula).

"Tomislav Karamarko otputovao je u Kanadu", rekao je Manjkas, dodavši da najavljenu tužbu protiv Manolića još nije podnio. "Karamarko to rješava putem svog odvjetnika. Detalji o tome kada će tužba biti podnesena sudu nisu poznati", izjavio je Manjkas.

A iz Kanade se Karamarko ne namjerava vratiti barem još koji dan, ako je suditi prema najavi objavljenoj na internetskim stranicama neprofitne udruge Hrvatsko-kanadska trgovačka komora. Oni su, naime, najavili da će Karamarko gostovati na svečanoj večeri koja se održava ovu subotu u hrvatskom društveno-kulturnom centru u Norvalu.

 
 
 
 

Pročitajte više