Karamarkovi umirovljenici: Izjave premijera Milanovića o Ruži Tomašić su homofobične!?

Foto: Tonći Plazibat (Cropix) 

BLOK Umirovljenici Zajedno, koalicijski partner HDZ-a i HSP-a Ante Starčević reagirao je danas na izjave šefa SDP-a Zorana Milanovića o Ruži Tomašić. 
 
Naime, Milanović je rekao na jednoj nacionalnoj televiziji kako je Tomašić "elementarna nepogoda i društveno zlo". U priopćenju BUZ-a stoji kako je Milanović pretjerao u napadu na Tomašić te da je riječ o "školskom primjeru homofobije". Ili nam BUZ nešto želi poručiti o seksualnoj orijentaciji Tomašić ili možda ne znaju da  homofobija po definiciji "strah ili averzija prema osobama homoseksualne orijentacije uključujući osobe koje su tako percipirane".  Priopćenje BUZ-a objavljujemo u cijelosti pa otkrijte sami.  
 
Svašta smo od premijera Zorana Milanovića do sada čuli, no da ovako otvoreno širi govor mržnje je doista presedan u hrvatskoj politici.
 
Ono što je gospodin Zoran Milanović o kolegici Ruži Tomašić, predsjednici HSP dr. Ante Starčević i EU  parlamentarki izgovorio jučer je apsolutno neprihvatljivo i predstavlja najniži oblik komunikacije nekoga tko se smatra ozbiljnim političarem. Ako svemu tome dodamo da se radi o predsjedniku SDP-a najjače vladajuće stranke i predsjedniku Vlade onda se ozbiljno moramo zapitati kakvu to poruku želi poslati javnosti premijer RH. 
 
Očito frustriran činjenicom što je upravo on sam ne uspijevajući zatomiti svoju taštinu i ego napravio besplatnu promidžbu gospođi Ruži Tomašić, predsjednici HSP dr. Ante Starčević i time joj znatno olakšao ulazak u EU  parlament, sada pokušava "popraviti štetu" najprizemnijim uvredama nezapamćenim u političkom vokabularu jednog predsjednika Vlade.
 
Gospodin Milanović je ovime zapravo pokazao da se u njegovu slučaju radi o školskom primjeru iskazivanja homofobije što u demokratskoj Hrvatskoj, Hrvatskoj u 21. Stoljeću, naprosto nije prihvatljivo.
 
Očito je da već i sam Zoran Milanović shvaća kako se njegovoj vladavini polako ali sigurno bliži kraj. Netko mu očito mora kazati da se u demokratskoj državi i izborni poraz smatra dijelom političkog života, života u kojem govor mržnje jest ono što nam u ni u kom slučaju ne treba.
 
Nakon što smo objavili priopćenje i objašnjenje što točno znači "homofobija" iz BUZ-a su nam se javili kako su umjesto homofobije mislili na "tropofobiju ili panofobiju" pa bi sporna rečenica glasila "Gospodin Milanović je ovime zapravo pokazao da se u njegovu slučaju radi o školskom primjeru neprihvatljiva iskazivanja tropofobije ili panofobije što u demokratskoj Hrvatskoj, Hrvatskoj u 21. Stoljeću, naprosto nije prihvatljivo"
 
Riječ je opet o dva različita pojma. Tropofobija označava  strah od promjena, a panofobija je strah od svega pa se teško može govoriti o ili jednom ili drugom.  

 

Pročitajte više