Kažu da nije politika: Kerum doveo Thompsona na Poljud i dao mu besplatno stadion!?

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

KERUM i Thompson jutros su dočekali novinare na travnjaku Poljuda. Poziv je bio za humanitarni koncert, no odmah se shvatilo da je riječ o "zabuni" te da je koncert komercijalne naravi.

"Istina, bit će dio humanitarni za KBC Split. Ne znamo koliko. A i Hajduk će dobiti 100 tisuća kuna", kazali su Kerum i direktor Dalmacijakoncerta Tomislav Mrduljaš, organizator koncerta.

Thompson: Za mene vrijede isti uvjeti kao i za ostale

Stadion je Thompson dobio gratis, ali Kerum tvrdi da to nema veze s politikom. I Thompson se slaže.

"Dobio sam po istim uvjetima po kojima su dobili i izvođači koji su prije mene nastupali na Poljudu", tvrdi Thompson koji u Splitu 30. lipnja otvara turneju svog posljednjeg albuma "Ora et labora".

Prije nešto više od 10 godina, Poljud je lansirao Thompsona u orbitu pretvorivši ga u ikonu desnice. U rujnu 2002. godine na promociji albuma "E moj narode" na Poljudu se našao svaki desničar koji je iole držao do sebe. Od suca Slavka Lozine do Ivića Pašalića i ostalih državotvornih perjanica.

Šundov: Svaki put kada čujem Markovu pjesmu, osjetim ponos 90-ih

Vidjevši da su se novinarski napadi oko pokroviteljstva i gratis stadiona otišli možda mrvicu predaleko, u obranu gradonačelnika Keruma, koji je jutros djelovao potpuno indisponirano, stavio se zamjenik Jure Šundov.

"Marko je moj brat po oružju. Ja sam gradonačelnika zamolio i on je prihvatio. Marko nije jedini, ali je svakako prvi koji je štitio branitelje. Svaki put kada čujem njegovu pjesmu, osjetim ponos 90-ih. Hvala gradonačelniku, jer on osjeća isto. I Marku hvala na svemu što je napravio", održao je brigadir Šundov vatreni patriotski govor.

Kerum: I prije 10 godina isto je bila lijeva opcija...

U to se iz drijemeža prenuo i gradonačelnik.

"Kada je Marko pjevao prije 10 godina, isto mu je dala podršku gradska vlast, a bila je lijeva opcija, Račan je bio premijer. Ovo je sigurno dobro za grad, građane i Marka. Za sve. Daj Bože da je još ovakvih koncerata. Ali malo je pjevača koji kao Marko mogu organizirati koncert na Poljudu. Tko želi, neka se javi", kazao je Kerum.

Geni kameni favorit Željka Keruma

Nitko iz Grada Splita ili Hajduka nije htio kazati koliko košta pokroviteljstvo i kolika je komercijalna cijena najma stadiona.

Premda voli pustiti glas i poskočiti na dobar song, Kerum je kazao kako neće na binu. "Markove su pjesme teške za pjevanje, ali ću u publici sigurno zapjevati "Čvrsta ruka i poštenje", otkrio je tako Kerum svog favorita. Nikakvo čudo. "Geni kameni".

O Indexu

Dok su mu nabrajali koji sve mediji čekaju njegovu izjavu, Thompsona je posebno zaintrigiralo jedno ime.

"Tko je s Indexa? A zato ti nisi za koncert...", shvatio je Perković u kojem grmu leži zec...

Pročitajte više