Kerry u knjigu žalosti napisao: "Živjela Francuska"

Foto: Hina

"VIVE LA FRANCE" (Živjela Francuska) napisao je u petak na večer američki državni tajnik John Kerry u knjigu žalosti u francuskom veleposlanstvu u Washingtonu u spomen na žrtve terorističkog napada u Parizu.

"Naša srca s vama su u tjeskobi što ju je Francuska doživjela ovih dana", napisao je Kerry, pozdravljajući "ponosnog i velikog saveznika" i "prijatelja" SAD-a Francusku.

"Ono što što predstavlja Charlie Hebdo, nikada neće biti prešućeno. Ideja slobode izražavanja odveć je moćna. Živjela Francuska", napisao je šef američke diplomacije, koji govori francuski, a i dio njegove obitelji potječe iz Francuske.

Američki predsjednik Barack Obama u četvrtak se u francuskom veleposlanstvu u Washingtonu također upisao u knjigu žalosti i izrazio solidarnost sa francuskim narodom nakon napada na pariške satiričke novine Charlie Hebdo, u kojemu je ubijeno 12 osoba.

"Kao saveznici kroz stoljeća, ostajemo ujedinjeni sa našom francuskom braćom kako bi osigurali pravdu i obranili naš način života. Idemo zajedno naprijed protiv terora koji ne može zamijeniti slobodu i ideale koje zastupamo a koji osvjetljavaju svijet", napisao je američki predsjednik, dodajući također "Živjela Francuska".

Pročitajte više