Kerum: Snijeg je "fora", tko se buni neka ostane doma

SPLIĆANI već tri dana kao pingvini hodaju po užem centru grada. Teško je drugačije, jer je sve okovano ledom. Marmontova je posebno opasna. Rijetki se izvuku bez pada.

Na rivi (s)klizalište u punoj dužini. Splićani još nisu vični piruetama, pa poneko tek prosanjka. Ostali se oprezno kreću, kako ne bi poljubili led.

Kerum: Baš je lipo...

Pojavio se i gradonačelnik. Kerum ne vidi u čemu je problem. Njemu je snijeg baš fora i on bi da je ovako svake godine. Tko se buni, nek' ostane doma. Tako je u Bosni, Sibiru i ostalim hladnim krajevima pa nitko ne kuka.

Osim leda, Split se guši i u smeću

Kerum se razveselio snijegu, no Splićanima nije do veselja. Gradske površine nitko nije čistio jer su komunalci poslušali gradonačelnika i zatvorili se u kuće. Tako je osim leda i snijega, Split zatrpalo i smeće, koje radnici Čistoće nisu kupili već tri dana. Otkako je zasniježilo.

Po ledenim ulicama razbilo se u tri snježna dana 200-ak Splićana, no to još nije konačna brojka jer će se led, sasvim sigurno, zadržati i tijekom idućeg tjedna. Da sad svi krenu tužiti grad što ne čisti ulice, Keruma bi vjerojatno brzo prošlo dobro raspoloženje...

Pročitajte više