Kerum na proslavi obljetnice Zapadne obale: Baldasar više nema moju podršku

Foto: Index

ŠEF HGS-A i bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum slavi drugu obljetnicu puštanja u rad Zapadne obale.

"Žao mi je što sadašnja vlast nema ništa slično poput Zapadne obale. Nadam se da će nešto pokrenuti, iako je dvije godine mandata prošlo, a ne kreće se sa mista. Ja sam ponosan na to što smo uradili sa Zapadnom obalom. Datum ćemo obilježavati simbolično svake godine. Ovo je dobar projekt i dan danas tako govore građani Splita", pohvalio se Kerum na početku.

Provokacija na Obali: Tko te posla...

Nije ni počeo, a jedan prolaznik je doviknuo: "Pitajte ga s kojim je parama napravio Obalu."

"Tko te posla, ka slučajno si proša", nije se zbunio Kerum. Žali što aktualna vlast nije prepoznala potencijal i komercijalno iskoristila privezište.

Kerum hoće sa HDZ-om na izbore

Sprema se za izbore.

"Ako se ne dogovorimo sa HDZ-om, ići ćemo samostalno. Ovisi kako će se gradski HDZ utjecati na predsjednika. Ja bi sa njima, ako ne, opet dobro. 20 tisuća glasova uvijek imamo. Bit ćemo i dalje parlamentarna stranka", misli Kerum.

Pomirio se, čini se, sa tim da je izgubio hotel Marjan.

"Sredit će ga netko, to najvjerojatnije neću biti ja. To je sve politika, o tome je suvišno pričati", kazao je Kerum.

Puklo na GUP-u: Kerum okrenuo leđa Baldasaru

Aktualnoj gradskoj vlasti HGS neće biti više podrška, otkrio je Kerum. Puklo je, čini se, na izmjenama GUP-a.

"Prošlo je dvije godine. Nisu ništa napravili. Najgore što se može desiti su izmjene GUP-a. Ne može se nekoga zakinuti, a nekome se dati sve. Upozorio sam na to gradonačelnika. Da HGS i vijećnici neće promatrati sa strane. Nećemo dozvoliti izmjene GUP-a da Mate sa Neslanovca ne dobije građevno, a Ante sa Sućidra hoće. U takvom scenariju nećemo sudjelovati. Upozoravam gradsku vlast da to ne radi na takav traljav način, nego da sazove građane Splita i pita šta oni misle o tome. Tako nešto raditi nije pošteno", kaže Kerum.

Iz zelenog u žuto...

Pitali smo ga hoće li on što tražiti. Navodno je planirao graditi hotel na mjestu gdje gore PIS-ove barake. Zona je sportska, a trebala bi se prenamijeniti.

"To je firma Kerum bila sklopila ugovor, ali je ušla u probleme. Sa tim nemamo ništa, vidjet ćemo imamo li kakvih osnova ili prava. Postoje druge lokacije. Ne može se GUP mijenjati tek tako. U mom mandatu nisam htio dirati GUP jer kada se mijenja iz zelenoga u žuto, to su ogromni novci. Ja neću sudjelovati u tome, niti ću tražiti izmjene GUP-a za moj interes", kaže Kerum.

Karepovac i Obala

Novinari su ga pitali i jesu li novci od sanacije smetlišta Karepovac završili u Zapadnoj obali.

"Vi krivo govorite. Ljudima je drago što je Zapadna obala uređena. S Karepovcem nema nikakvih dodirnih točaka", ustvrdio je Kerum.

Baldasar je kazao kako je 100 milijuna kuna za Karepovac potrošeno, nešto slično je konstatirala i Državna revizija, no Kerum tvrdi da tome nije tako.

Bečić izgurala Sapunara

Na Zapadnoj obali okupio se vrh HGS-a. Nije bilo Jure Šundova, ali su zato stigli zet Petroslav Sapunar, Ivica Livaja, Joško Svaguša, Lidija Bekavac, Marija Mladineo, a malo je kasnila Nevenka Bečić, bivša predsjednica Uprave Kerum d.o.o. i nezaboravna predsjednica Gradskog vijeća. Bečić se odmah po dolasku progurala u prvi red do Keruma te tako izgurala zeta Sapunara u drugi red.

"Ovo je jedan dodatni biser koji je obogatio sadržaj Grada Splita. Svaka riječ je suvišna, a to su prepoznali i građani Splita. Otvorila je nove mogućnosti razvoja grada Splita. Činjenica je da je za vrijeme upravljanja Željka Keruma, Split iz jednog tranzitnog turističkog grada prerastao u turistički centar u kojem turisti odsjedaju po 10 dana", ustvrdila je Bečić.

Hoćete lijevo ili desno za izbore, pitali su novinari.

"Kako predsjednik odluči. Ja slušam što tijela stranke nalože. Ja sam poslušni kadar koji stranka ima. Ne sumnjam u pravilan odabir predsjednika u formiranje lista. Imamo puno istaknutih članova, prepoznatih u društvu. Prvenstveno predsjednik, dakle, Željko Kerum, koji ima podršku građana", kazala je Nevenka.

 

 
 
 

Pročitajte više