Kerum odlazi iz Makarske, Plodine kupuju centar Ante Novaka za 2 i pol milijuna eura

MAKARSKI dogradonačelnik Ante Novak završava pregovore o prodaji 10 tisuća četvornih metara uređenog prostora na ulazu u Makarsku, koji posljednjih godina koristi Kerum d.o.o. Plodine bi trebale preuzeti prostor za dva i pol milijuna eura, čim se Kerum iseli.

Novaku se žuri da dođe do gotovine

Riječ je o 3.400 četvornih metara klimatiziranog prostora, dok ostatak otpada na parking. Cijena je dosta povoljna i ukazuje na želju Ante Novaka da što brže dođe do gotovine.

Navodno situacija nije blistava, tatu Hloverke Novak Srzić pritišće država, spominje se veliko dugovanje, što i nije neka novost, jer je Novak prije desetak godina bio u jedinstvenoj situaciji da kao gradonačelnik Makarske gradu duguje pozamašnih dva milijuna kuna komunalnog doprinosa. Policija je čak podnijela i kaznenu prijavu za zloporabu položaja i ovlasti. Ne zna se kako je to završilo, no gradonačelnik Marko Ožić Bebek tvrdi da je Novak sva dugovanja prema gradu namirio. 

Za trgovački centar i tvornicu Novak traži 5,5 milijuna eura

Objekt koji bi trebale preuzeti Plodine nalazi se na izvrsnom mjestu i dosad je bio u najmu Kerum d.o.o. Promet u špici sezone natjerao bi svakom trgovcu suze radosnice što je vjerojatno bilo presudno da Plodine odluče kod Novaka smjestiti svoj trgovački centar u Makarskoj.

Novak, inače, prodaje i svoju tvornicu za punjenje bezalkoholnih pića, koja se nalazi uz trgovinu. Cijena za cijeli paket iznosi 5 i pol milijuna eura. Zvali smo Novaka da ga pitamo oko pregovora.

"Ma ništa ne prodajem. Plodine? Kakve Plodine. Kerum je još u centru. Pustite me, molim vas na miru", nije bio Novak od volje.

Pročitajte više