Kerum osuđen za klevetanje novinara Petranovića, mora platiti 32 tisuće kuna

ŽELJKO KERUM nepravomoćno je u Splitu osuđen na novčanu kaznu zbog klevetanja novinara t-portala Damira Petranovića. Sudac Mijo Galiot odrezao je Kerumu jedinstvenu kaznu od 40 dnevnih dohodaka, što otprilike iznosi 32 tisuće kuna.

"Petranović je pijan, drogiran ili šta ja znam šta..."

Predmet suđenja su bile objede koje je Kerum servirao gostujući na svojoj TV Dalmaciji koncem veljače prošle godine. Evo što je kazao o novinaru. "Taj jadni Petranović, taj koji sebe spominje da je on neki tekstopisac. Taj Petranović koji je pijan, drogiran ili šta ja znam šta".

Petranović je odlučio tužiti Keruma za klevetu, što je zapravo bilo prijeko potrebno, budući da se splitski gradonačelnik već godinama ne zaustavlja u svom čašćenju sedme sile. Novinari su mu najveće zlo, zapravo, glavni uzročnik svih problem u društvu. Petranovića je već počasti da je majmun kada ga je zvao oko afere vrtići, a slično je častio i novinara Slobodne Dalmacije Sandija Vidulića.

Kerum: Tko mi je žena?

Na suđenju je bilo i veselih trenutaka. Primjerice, kada je sudac Galiot pokušao doznati Kerumov bračni status. Kerum se nikako nije mogao odlučiti koga sudu da predstavi kao ženu, Fani ili Ankicu. Na kraju se ipak odlučio za Ankicu. Sreća da to Fani još nije vidjela, jer bi joj sigurno skočio tlak.

Kerum je djelo priznao, premda tvrdi da nije kriv. Smatra da stoji sve što je rekao.

Kerumov odvjetnik: Nisu mu skinuli imunitet

Pred sudom smo sreli Kerumovog odvjetnika Mira Šarića. Odluka suca Galiota mu još nije poznata, no najavio je žalbu. Smatra da je sudac Galiot trebao tražiti skidanje saborskog imuniteta, prije no što je nastavio postupak. Kerum je inače saslušan u studenom prošle godine, mjesec dana prije no što je postao saborski zastupnik.

Splitski sud imao je sličnu pravnu situaciju, i to s Ranko Ostojićem, kojeg je tužio šef sindikata policije Dubravko Jagić, i to također za klevetu. Bilo je to 2004. godine. Nakon što je Ostojić postao saborski zastupnik, uredujuća sutkinja Vedrana Šimundža Nikolić obustavila je postupak jer Ostojiću nisu htjeli skinuti imunitet kako bi se nastavio progon po Jagićevoj tužbi.

Pročitajte više