Kerumov prijatelj na udaru Državne revizije: Svaguša dugove platio novcem za stranku

Foto: Hajduk.hr

JOŠKO SVAGUŠA, Kerumov prijatelj, bivši predsjednik Hajduka i splitski gradski vijećnik HGS-a, dobio je uvjetno mišljenje Državne revizije za 2011. godinu, i to zbog toga što mu je banka ovrhom pokupila nešto više od 80 tisuća kuna uplaćenih iz gradskog proračuna na račun za vijećnički mandat. Kako zakon zabranjuje da se novac koristi za privatne potrebe i nalaže da se proslijedi stranki, a to nije učinjeno (višom silom), Državna revizija naložila je Svaguši da novac vrati.

"To je bilo preklani..."

"Pa to je bilo preklani. 2011?! Sada nas samo koji dan dijeli do 2013. godine, a vi me pitate za nešto što je tako davno bilo. Ne znam ništa konkretno, mislio sam da je to već riješeno. Nazovite sutra pa ćemo vidjeti", nije bio Svaguša do prevelike priče.

Dugovi plaćeni sredstvima za razvijanje političke aktivnosti

Da mu ruže ne cvjetaju, nije novost, no ovrha pokazuje da su stvari poprilično ozbiljne. Dobro, možda ne baš tako ozbiljne kao kod prijatelja Keruma, ali ostaje činjenica da su sredstva iz gradskog proračuna umjesto za razvijanje političke aktivnosti iskorištena za prebijanje privatnih dugova gradskog vijećnika.

Zatražili povrat novca

Pero Čenić, Svagušin kolega iz HGS-a i Gradskog vijeća kazao nam je da se radilo o greški, jer je Svagušin račun bio neovršni. "Dobili smo u tom smislu i mišljenje od Ministarstva uprave i Hrvatske udruge banaka pa smo zatražili povrat novac", pojasnio je Čenić.

Pročitajte više