Klaićeva bolnica dobila respirator u sklopu akcije "Palčić gore"

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

NASTAVLJA se akcija Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići". Dvanaestom donacijom u dvanaest mjeseci koliko traje akcija 'Palčić gore' nabavljen je intenzivni inkubator, respirator i dva perfuzor za Kliniku za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici.

Željka Vučko iz Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" iznijela je podatke o prikupljenim sredstvima.

"12 donacija u 12 mjeseci akcije vrijedna su oko 400 tisuća kuna. Ukupno u akciji u ovih 12 mjeseci, zahvaljujući uplatama građana i tvrtki, prikupljeno je više od 2,5 milijuna kuna, a u 12 rodilišta donirali smo različitu opremu kupljenu tim sredstvima", kaže Vučko.

U akciju se uključio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. "Svi moramo na neki način pomoći ovoj djeci", rekao je gradonačelnik i dodao:

"Kad je društvo u recesiji i krizi, trebaju se onda uključiti oni koji eventualno mogu nešto malo pomoći. Zato poručujem da ćete od Grada Zagreba dobiti do ljeta jedan inkubator. Osobno ću u ovom vremenu koje slijedi, sve što dobijem na račun, uplatiti za respirator. Od mene ćete imati respirator, a naći ću proceduralne i zakonske mogućnosti da se to provede", istaknuo je Bandić.

Pročitajte više