Kontroverzni srpski tajkun Mišković mogao bi uskoro na slobodu uz jamčevinu od 20 milijuna eura

Foto: blic.rs (Arhiva)

MIROSLAV MIŠKOVić i njegov sin Marko mogli bi se uskoro naći na slobodi, pišu srpski mediji. Naime, odvjetnici kontroverznog srpskog tajkuna ponudit će jamčevinu tešku 20 milijuna eura za svoje štićenike, a nakon što su ispitani svi svjedoci. 
 
"Miškovićima je  određen je pritvor po tri osnove: da ne bi utjecali na svjedoke, zbog opasnosti od bijega i zbog uznemiravanja javnosti. Utjecaj na svjedoke je najvažniji razlog, a sud ima mogućnost da zbog opasnosti od bijega izrekne druge mjere: oduzimanje putnih isprava i obavezno javljanje policiji, kao i kućni pritvor s elektronskim odašiljačem ili bez njega", piše današnje izdanje Blica naglasivši kak je jučer ispitan i posljednji najavljeni svjedok. Podsjetimo, Miškovići, Đurašković i još sedam osoba uhićeni su 12. prosinca zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz cestovnih poduzeća i sebi pribavili korist od 30 milijuna eura.
 
Osim Miškovića uhićeni su Milo Đurašković, vlasnik "Nibensa", kao i bivši direktori Poduzeća za puteve (PZP) Niš Milutin Gašević i Zoran Mihailović, predsjednik Skupštine dioničara PZP Niš Dejan Jevtić i direktor "Delta brokera" Predrag Filipović. 
 

Pročitajte više