Kosor: Ne ulazim u Klub nezavisnih zastupnika

Foto: Goran Mehkek/Cropix

IAKO je nezavisni zastupnik Don Ivan Grubišić izjavio jutros u Saboru da ga je tajnik Sabora Slaven Hojski zamolio da primi Jadranku Kosor u Klub nezavisnih zastupnika, Kosor je ubrzo sve demantirala.

"Ne ulazim u Klub nezavisnih zastupnika, riječ je o nesporazumu, od tajnika Sabora samo sam tražila da mi se negdje u Saboru osigura radni stol za kojim bi se mogla pripremati za rasprave i raditi, ali o tome nije donesena nikakva konačna odluka. Dakle, radi se samo o nekom prostoru u koji bi ja fizički mogla sjesti na neko vrijeme", pojasnila je Kosor.

Don Grubišiću se zahvalila na iskazanoj mogućnosti da uđe u Klub nezavisnih zastupnika, no ponavlja da kada proces vezano za HDZ završi, ne namjerava ući u nijedan drugi klub.

"Proces mog izbacivanja iz HDZ-a nije završio, tek jučer sam dobila presudu. I zbog niza okolnosti koje su navedene i u toj takozvanoj presudi, ali i naravno, zbog niza okolnosti koje su se u međuvremenu dogodile, odlučila sam iskoristiti statutarnu mogućnost i žaliti se na tu takozvanu presudu. I to ću učiniti jer su rokovi počeli teći kada sam primila pošiljku", istaknula je Kosor.

"HDZ meni nikada nije dao niti auto, niti vozača"

U Saboru ju je dočekao i novi raspored sjedenja. Na njezinom sada već bivšem mjestu od danas sjedi Josip Borić. Kosor je opovrgnula i medijske napise da će ostati bez auta i vozača.

"HDZ meni nikada nije dao niti auto, niti vozača. Nikada ga nisam koristila, pa niti kada sam bila predsjednica HDZ-a. Kao što znate, koristila sam automobile Vlade Republike Hrvatske. A nakon gubitka izbora u stranci nikada nisam koristila stranački auto, niti stranačkog vozača", naglasila je Kosor.

Pročitajte više