Krenula prodaja Fiata 500L po cijeni od 13.490 do 18.690 eura: Srbija se nada Fićomaniji!

U SRBIJI i Italiji od danas se može kupiti Fiat 500L koji je proizveden u Kragujevcu. Državna televizija u posebnom prilogu najavila je "Velikog Fiću za velika očekivanja", a gostovao je i Jerry Clark komercijalni direktor "Fiat automobili Srbija".

Clark tvrdi da će se "novi Fićo" najviše prodavati u Italiji, ali da za njega postoji veliki interes i u Njemačkoj i Francuskoj. Do kraja godine predviđena je proizvodnja od 30 tisuća automobila, a sljedeće godine nadaju se da bi mogli proizvesti 120 do 180 tisuća automobila.

No, problem bi mogla predstavljati cijena. Naime, ovisno o paketu opreme, na srpskom tržištu stajat će od 13.490 do 18.690 eura.

"Nemojte zaboraviti da je ovaj automobil potpuno drugačiji od onog što se ranije proizvodilo i prodavalo iz tvornice u Kragujevcu. To je proizvodnja modela još uvijek neistraženog ranga u Srbiji i s tom cijenom je konkurentan s automobilima istog ranga koji proizvodi konkurencija, rekao je Clark na državnoj televiziji Srbije.

Reklamna kampanja već je krenula pa je tako prvi kupac novog Fiata i to dan prije službenog početka prodaje, bio srpski ministar gospodarstva Mlađan Dinkić.

Pročitajte više