Krivo im ministarstvo, a najavljuju i tužbe: Taxi Cammeo se povlači iz Pule



TAXI CAMMEO više ne vozi u Puli! Naime, tako je odlučila Uprava te tvrtke i to mjesec dana nakon što je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odlučilo poništiti rješenje Ureda državne uprave u Istarskoj županiji o dodijeli 14 licenci Taxi Cammeu za obavljenje autotaksi prijevoza u 7 istarskih općina.

Najavili tužbe

Nakon što je nadležno Ministarstvo odlučilo da odluka Ureda državne uprave u Istarskoj županiji navodno nije sukladna Zakonu o prijevozu o cestovnom prometu, prema kojem sjedište tvrtke mora biti smješteno na području one jedinice lokalne samouprave na kojem obavlja uslugu prijevoza, Taxi Cammeo ostao je na svega osam vozila u Puli, nakon čega je najavljena i tužba protiv Ureda koji je pogreškom izdao 14 licenci za okolne općine.

"Neovisno o bilo kakvim pravnim pitanjima i posljedicama sa samo osam automobila Taxi Cammeo nikako nije bio u mogućnosti zadovoljiti zahtjeve tržišta i ponuditi adekvatnu uslugu taksi prijevoza u Puli u kojoj je potražnja za taksi uslugama iznimno velika", stoji u priopćenju tvrtke u kojem se dodaje da tvrtka svojim djelatnicima u Puli, ukoliko to žele ostavlja mogućnost preuzimanja Cammeo franšize koja bi im omogućila da preuzmu vozila i usluge Cammeo call centra, uz uvjet da prethodno otvore obrt.

Potiču radnike da otvore obrt


"Ukoliko djelatnici Taxi Cammea u Puli prihvate i prepoznaju priliku te ishoduju dozvole, Taxi Cammeo bi omogućio da nastave s radom, ali pod drugačijim okolnostima i s vlastitim obrtima i dozvolama te s istom cijenom usluge prijevoza. Također, djelatnicima koji to žele, kao dodatna opcija nudi se i mogućnost zapošljavanja u Taxi Cammeu u Rijeci", zaključuje se u priopćenju.
 
"Naišli smo na nepažnju i neprofesionalnost Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, a potom i pritiske raznih interesnih skupina u Puli kojima očito nije odgovaralo da Taxi Cammeo ovdje nudi svoje usluge. Smatramo da je svaka konkurencija zdrava i da zapravo omogućava da se taksi profesija u cijelosti razvija, zbog čega su na dobitku najviše korisnici. U slučaju da Grad Pula jednom u budućnosti ponovno raspiše natječaj za dodatne licence, Taxi Cammeo će se rado odazvati, ali zasad u Istri privremeno prestajemo s radom", rekao je Dražen Medić, tehnički direktor Taxi Cammea.

 

Pročitajte više