Kučerena: Snowden je dobro i nema namjeru napustiti Rusiju

Foto: Hina

ZVIŽDAČ Edward Snowden ima posao, bolje govori ruski, prilagođava se životu u Rusiji i nema planova za odlazak, otkrio je njegov odvjetnik.

"On i dalje radi za ruske tvrtke. Njegova plaća je razmjerna njegovoj vještini tako da nema problema zaraditi za život", kazao je novinarima Snowdenov odvjetnik Anatolij Kučerena, prenosi RT.

Odvjetnik nije htio otkriti pojedinosti iz njegovog života, no uvjeren je kako je Snowden sretan s životom u Rusiji.

"Počinje govoriti ruski, zna neke riječi. Koliko ja znam, nema namjeru napustiti Rusiju", kazao je Kučerena i doda da se njegov klijent još uvijek nije oženio te da u bliskoj budućnosti to i ne planira.

Edward Snowden dobio je politički azil u Rusiji nakon što je zaglavio na aerodromu u Moskvi. SAD ga žele zbog otkrivanja tajnih informacija iz Američke sigurnosne agencije (NSA). Informacije su otkrile razmjere špijuniranja koje SAD provode te je zbog toga došlo do zategnutih odnosa sa savezničkim zemljama.
 
SAD su ga optužile za krađu vladine imovine, za nedopušteno objavljivanje informacija od nacionalne sigurnosti i predaju tajnih dokumenata neovlaštenim osobama.

Pročitajte više