Kupovao mobitele koristeći tuđe osobne podatke i zaradio 60 tisuća kuna

Ilustracija: Shutterstock

PRIMORSKO-GORANSKA policija uhitila je 42-godišnjaka kojega sumnjiči da je zaradio najmanje 60 tisuća kuna, zloupotrebljavajući tuđe osobne podatke, jer je sklapao ugovore s telekomunikacijskim tvrtkama i kupovao mobitele, a računi su na naplatu dolazili osobama koje o tome nisu ništa znale.

Za sad je utvrđeno da je tako prevario 28 osoba, ali se pretpostavlja da je broj njegovih "žrtava" znatno veći, izvijestila je policija.

Uhićeni 42-godišnjak je od prosinca prošle godine tuđe osobne podatke pronalazio na internetu, ispunjavao obrasce T-coma i drugih operatera i tako sklapao ugovore, kupujući mobitele pod tuđim imenima. Osim privatnih osoba navodno je koristio i podatke nekoliko tvrtki.

Načelnik primorsko-goranske kriminalističke policije Željko Kruneš pozvao je oštećene građane da se jave policiji kako bi se utvrdila ukupna šteta. Za sad se zna da je 42-godišnjak na ovaj način nezakonito stekao 60.000 kuna, dok je građani, kojima su zloupotrebljeni osobni podaci, oštećeni za oko 45.000 kuna.

Nakon uhićenja 42-godišnjak je prijavljen zbog računalne prevare i zloupotrebe tuđih podata te je predan pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte više