Kuvajt: Borbeno vozilo Đure Đakovića prošlo testove, hoće li dobiti posao?

 Foto: Đuro Đaković

DIONICA Đuro Đaković Holdinga jučer  je bila u fokusu investitora, nakon što je portal specijaliziran za industriju Tactical Report objavio da je kuvajtsko ministarstvo obrane potvrdilo projekt nabave oklopnih vozila 8x8 za potrebe mehaniziranih brigada kopnene vojske Kuvajta, prenosi iCapital.

Finski dobavljač borbenih rješenja Patria, u suradnji s Đuro Đaković Holdingom, navodno je prošao testove u Kuvajtu s odličnim i jedan je od favorita za posao koji bi uključivao do 140 vozila različite namjene uključujući i daljinski upravljane oružane stanice 30 mm.
 
Ipak, Đuro Đaković Holding objavio je priopćenje da nema novih informacija od materijalne važnosti vezanih za ovaj natječaj te da bi bilo kakvo prejudiciranje ishoda od strane medija moglo ugroziti poziciju kompanije.
 
Đuro Đaković Holding je u svibnju s hrvatskim Ministarstvom obrane potpisao ugovor o nabavci i opremanju borbenih oklopnih vozila s 58 oružanih stranica vrijedan 112 milijuna kuna, čija bi se isporuka trebala dogoditi tijekom ove i sljedeće godine. Naime, Đuro Đaković Holding ima potpisan ugovor o suradnji s norveškom grupacijom Kongsberg o nabavci i montaži oružnih stanica PROTECTOR M151.
 
S obzirom da su poslovni prihodi Đuro Đaković Grupe u prvih devet mjeseci godine pali za 50% u odnosu na isto razdoblje lani te da je kompanija generirala gotovo 40 milijuna kuna gubitka, pozamašna narudžba u segmentu proizvodnje borbenih oklopnih vozila, u kojem, prema riječima menadžmenta, Đuro Đaković nudi tržištu jedinstven proizvod, izuzetno je potrebna i zasigurno bi ponovno pokrenula kompaniju.
 
 

Pročitajte više