Laburist Vukšić u Saboru: Nitko se ne želi zamjeriti moćnom Agrokoru



"MOĆ AGROKORA nadilazi moć i hrabrost Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja", kazao je u Saboru zastupnik Hrvatskih laburista Branko Vukšić tijekom rasprave o izvješću AZTN-a.

Baš nitko se, tvrdi Vukšić, ne želi zamjeriti Ivici Todoriću, zbog čega na račun njegovog Konzuma i ne stižu prijave AZTN-u. "Ako zasmetate moćnim Konzumašima, roba će vam nestati s polica ili završiti u nekim nevidljivim zakucima", kazao je Vukšić.

Kajin: To bi mogao biti kartel

Na Vukšićevu se raspravu nadovezao IDS-ovac Damir Kajin, kazavši da Agrokor u Hrvatskoj ima monopol na trgovinu, kao što Dukat i Lactalis imaju monopol na mlijeko.

"Ne podržavam zatvaranje cesta od strane mljekara, ali kada vam Dukat i Agrokor smanje otkupnu cijenu za 41 lipu, tu se onda radi o dogovoru monopolista koji bi se mogao svrstati u kartel. Ako je to tako, onda nikako nije dobro", kazao je Kajin.

Agenciju branio HDZ-ovac Popijač

Olgica Spevec, šefica AZTN-a, od optužbi se branila tvrdnjama da njena agencija radi isključivo u interesu hrvatskog gospodarstva. Saveznika je dobila u liku HDZ-ovca Đure Popijača, koji je pohvalio AZTN zbog "stvaranja uvjeta za gospodarski rast temeljen na konkurentnosti".

Igor Rađenović, saborski zastupnik SDP-a, također je imao pohvale na račun AZTN-a. Ali ne zbog odnosa prema Ivici Todoriću, već zbog liberalizacije zagrebačkog taksi tržišta. "Rezultat je svima vidljiv. Kvaliteta taksi prijevoza se povećala, cijena je znatno niža i otvorena su nova radna mjesta", kazao je Rađenović.

Pročitajte više