Laburiste napustio i zastupnik Mladen Novak

Screenshot: Youtube

SABORSKI zastupnik Mladen Novak potvrdio je u četvrtak da je napustio Hrvatske laburiste, te najavio da će do kraja mandata ostati nezavisni zastupnik i da se vjerojatno neće pridružiti ni jednom klubu zastupnika.

Novak je novinarima u Saboru kazao kako je u srijedu o svojoj odluci obavijestio predsjednika Kluba laburista Dragutina Lesara.

Klub zastupnika Hrvatskih laburista, koji je mandat počeo sa šest zastupnika, sada ostaje na tri - predsjednici stranke Nansi Tireli, predsjedniku Kluba Dragutinu Lesaru i Zlatku Tušaku.

O izlasku iz stranke Novak je razmišljao od Skupštine laburista 15. veljače, no nakon razgovora s Tireli i Lesarom odlučio je do daljnjega ostati u stranci. Kazao je tada kako se nada da će se promijeniti odnosi u stranci, a smetala mu je i najava mogućeg koaliranja s SDP-om.

"Treba pregaziti vlastiti ego i pokušati neke stvari zajedno uskladiti, ali očito da nije išlo jer iza toga se dešavalo već nekoliko stvari kojima nam je dano do znanja gdje smo, što se misli o nama i da se na nas ne računa. S obzirom na to, nema razloga da ostanem u stranci", izjavio je Novak u četvrtak novinarima.

"Za sad neću preći u niti jednu stranku"

Dodao je kako će narednih nekoliko dana u miru razmisliti što i kako dalje. "Zasad neću donositi nikakve odluke i s nikim neću razgovarati o tome. Iskreno rečeno, nemam namjeru, barem zasad, preći u niti jednu stranku, ni ne znam neku stranku u koju bi prešao s obzirom na svoja neka razmišljanja", rekao je Novak.


Kazao je i kako se ne misli pridružiti ni nekom klubu zastupnika, pa ni Klubu nezavisnih ljevičara kojem su pristupili njegovi bivši stranački kolege Branko Vukšić i Nikola Vuljanić.

"Svjestan sam toga da je jako teško funkcionirati kao nezavisni zastupnik u Saboru, i da prema novom Poslovniku nemate priliku da govorite ono što želite. Ne znam, možda u nekoj budućnosti uđem u neki klub, ali zasad nemam još nikakve planove, nisam s nikim razgovarao", rekao je Novak.

Nakon Vukšićeva izlaska iz stranke, Novak je imenovan na čelo Odbora za medije, budući da je to mjesto u kvoti Hrvatskih laburista, no nije znao odgovoriti hoće li ga sada smijeniti s te dužnosti.

"Odbor za medije je stvar kluba, ja ni nemam nikakve druge mogućnosti nego čekati da oni donesu neku odluku. Nemam namjeru ići nekoga moliti i kumiti da mi nešto da, što god klub odluči, ja ću poštovati", poručio je Novak.

Pročitajte više