Lavrov: Rusija ima svako pravo na osiguravanje svoje sigurnosti, pa rat hara blizu ruske granice!

Foto: FAH

"MOSKVA ima svako pravo donositi odluke o sigurnosnim mjerama na svojem teritoriju s obzirom na to da nasilje, udaljeno samo nekoliko kilometara od ruske granice s Ukrajinom, ne prestaje", naglasio je u ponedjeljak ruski minister vanjskih poslova Sergei Lavrov za RIA Novosti.

"Na drugoj strani granice odvija se rat, uključena je artiljerija, avijacija, raketnobacački sustavi, i prema nekim izvještajima, projektili koji se ispaljuju na Luhansk. Sve to na samo nekoliko kilometara od naših granica", rekao je. Upozorio je kako su zabilježeni i slučajevi prekogranične paljbe, no ističe kako misli da se u tim slučajevima nije radilo o hotimičnom djelovanju te da je do toga najvjerojatnije došlo uslijed nezgode ili loše obučenosti onih koji su sudjelovali u tome. Upozorio je i na civilne žrtve i štetu koju su pretrpjeli civilni objekti na ruskoj strani granice.

Rusko-ukrajinska granica nekoliko je puta pretrpjela udare ukrajinskog topništva za vrijeme četveromjesečnog sukoba između ukrajinskih nacionalnih snaga i proruskih separatista, prenose RIA Novosti.

Pročitajte više