Leko: Umjesto da se okrenemo pravim problemima, pokazujemo da smo sami sebi najbitniji

Screenshot: N1

"JA SAM ovdje kao političar. Nije sporno da je predsjednik Josipović čestitao Kolindi Grabar Kitarović. S političkog, ni s pravnog stajališta nije ništa upitno. Umjesto da se okrenemo pravim problemima, pokazujemo da smo mi sami sebi najbitniji, a ne građani", rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko sinoć u Dnevniku N1.

Dodao je kako se politika ne bi smjela baviti političarima nego se treba baviti problemima građanima. "Građani su na izborima poslali poruku i lijevima i desnima", smatra Leko.


Predsjednik Sabora komentirao je izjave Kolinde Grabar Kitarović o izglasavanju nepovjerenja Vladi. "Kao predsjednica bi morala znati tko je predlagač akata u Saboru. Mogao je pobijediti i građanin koji nije politički opredijeljen. Naime, stabilnost saborskog sustava je u tome da se odupire stranačkoj opredijeljenosti predsjednika", rekao je Leko.

Predsjednik Sabora rekao je da je potrebno izraditi tzv. gospodarski Ustav RH. Rekao je da se slaže s zahtjevom Grabar Kitarović da građani sudjeluju u političkoj aktivnosti te je podržao suradnju svih institucija i naglasio da suradnju nitko ne smije odbiti.

"Moramo analizirati stanje u državi i u SDP-u. Sazvat ćemo redovitu sjednicu u veljači kada će se slegnuti dojmovi. Moramo razmotriti što je dobro za SDP i Hrvatsku kako bismo tražili novo povjerenje građana. Naime, SDP-ova politika se ostvaruje kroz Vladu. Slažem se s izjavom da je SDP bio teret u kampanji aktualnom predsjedniku", rekao je Leko, koji je predsjednik Glavnog odbora SDP-a.

Dodao je da Milanović ima povjerenje u stranci i podršku da završi mandat.

"Nisam spreman preuzeti odgovornost vođenja stranke. Treba razgovarati u SDP-u i vidjeti što donosi boljitak građanima. Nije SDP sam za sebe, tu je zbog građana", zaključio je Leko.

Pročitajte više