Lesar: Bez nas nitko neće moći sastaviti Vladu

Foto: Hina

HRVATSKI laburisti održali su danas u Zagrebu 1. konvenciju stranke i poručili: bez nas nitko neće moći sastaviti iduću Vladu.

Predsjednik Laburista Dragutin Lesar na 1. konvenciji svoje stranke istaknuo je kako će na idućim izborima njegovi laburisti sudjelovati u vlasti.

"Radom u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu dokazali smo da smo spremni preuzeti odgovornost: u Hrvatskom saboru za Hrvatsku, u Europskom parlamentu za Uniju. I uvjeravam vas da bez nas, nakon idućih parlamentarnih izbora nitko u Hrvatskoj neće moći sastaviti ni parlamentarnu većinu ni Vladu", istaknuo je Lesar.

Osim kritika na rad SDP-a i HDZ-a, Lesar se osvrnuo i na tzv "treći put".

"Nove i manje nove stranke žele biti treći put, a jedino Laburisti nude drugačiju politiku. Hrvatskoj ne treba treći put nego drugačija, poštena i pravednija politika", naglasio je Lesar. Na konvenciji, na kojoj je sudjelovalo 750 članova stranke, govorili su i kandidati Laburista za Europski parlament. Obećali su da će se zauzimati za Euorpu rada, a ne kapitala i birokrata. Prvi na listi za Europski parlament je Nikola Vuljanić, a laburisti se nadaju kako će na izborima osvojiti dva do tri mjesta.
 

Pročitajte više