Linić: MOL je neodgovoran, a Milanović ih štiti

Foto: HRT

SLAVKO LINIĆ opet je javno kritizirao Zorana Milanovića i njegove ministre. U HRT-ovoj emisiji "Hrvatska uživo" donedavni ministar financija okomio se na najavljeni rebalans proračuna, a komentirao je i pregovore oko vlasničkih udjela u Ini.

"Ni u trećoj godini ove Vlade nisu pokrenute kapitalne investicije, a predstečajne nagodbe su prekinute. Prekinute su i nužne reforme zdravstva, javnog sektora i obrazovanja. Reforme su stale jer se želi održati popularnost na nečinjenju", izjavio je Linić.

Tvrdi da će njegov nasljednik Boris Lalovac imati velikih problema u zatvaranju proračuna. Linić kaže da ne vidi kvalitetan izlaz za proračun, te očekuje da će Vlada morati rezati plaće.

Žestoko napao Milanovića

Govoreći o pregovorima Vlade i MOL-a, Linić je Mađare nazvao "neodgovornim partnerima kojima je jedini cilj bio osvojiti tržište za svoje proizvode". U tome su, kaže Linić, imali i Milanovićevu zaštitu.

"I sam premijer Milanović štiti MOL. Ja sam smijenjen zato što sam najviše znao o ugovoru Ine i MOL-a", rekao je Linić.

Na Milanovića se bivši SDP-ovac okomio i komentirajući najavu da se ukida najveća stopa poreza na dohodak. "Milanović štiti bogate tako što želi uvesti samo jednu stopu poreza na dohodak, onu od 25 postu, pod krinkom stvaranja boljeg okružja za investicije", rekao je Linić.

Pročitajte više