Ljubitelji topline bit će oduševljeni: Nakon vikenda mjestimice se očekuju ljetne temperature

Foto: Shutterstock

I DOK Praznik rada u većini zemlje prolazi uz promjenjivo vrijeme, sutra nas u prijepodnevnim satima očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz mjestimičnu kišu ili lokalne pljuskove, javlja vrijeme.net.

U poslijepodnevnim satima oborine će biti rjeđe, a mjestimice će doći i do djelomičnog razvedravanja. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 11 do 15°C, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura bit će između 16 do 21°C.

Od nedjelje počinju rasti temperature zraka, a porast temperature kulminirat će sredinom sljedećeg tjedna, kada će se mjestimice u Hrvatskoj zabilježiti i prve ovogodišnje vrućine, javlja Crometeo.

Ljubitelji topline doći će na svoje već sljedeći tjedan

Ljubitelji topline sljedeći će tjedan na Jadranu doći na svoje. Veći dio sljedećeg tjedna vrijeme će biti barem djelomično sunčano te iznadprosječno toplo. Ipak, visoke temperature zraka bit će vezane uz južinu bez oborina, tako da će biti dosta sparno i neugodno.

Kako dani budu prolazili temperature će rasti, a vrhunac topline očekuje se oko srijede i četvrtka, kada će se najviše dnevne temperature zraka u Dalmaciji kretati između 25 i 30°C. U unutrašnjosti Hrvatske se mjestimice očekuju temperature zraka i iznad 30°C. Pad temperature zraka moguć je tek od petka. Početak novog tjedna donosi daljnje zatopljenje i u unutrašnjosti, piše Crometeo. Još su u ponedjeljak mogući rijetki lokalni pljuskovi, ali dnevna temperatura već bi mogla porasti do 27°C. U utorak se očekuje suho i djelomično sunčano vrijeme, a temperatura ponegdje može narasti i na 30°C u hladu.

Pročitajte više