Lom na diskoteci Riva: Srušila se konstrukcija, zaštitar se lakše ozlijedio

DISCOTHEQUE Riva, veliki disko happening u Splitu, sinoć je umalo tragično završio. Nešto poslije 22 sata, na sasvim drugom kraju Rive, pred ulazom u Dioklecijanove podrume, srušila se konstrukcija visoka 10 metara, montirana u dužini od kojih 20-ak metara. Jedan zaštitar se lakše ozlijedio, u zadnji čas je izbjegao konstrukciju koja se zaustavila na visokoj palmi. Oštećen je i suncobran na najbližem štekatu, gazda se pita što bi bilo da kojim slučajem nije tu večer zatvorio i da se metal srušio po gostima.

Kerum regulira, Fani zarađuje

Pravo je pitanje, zašto je uopće zatvorio kafić. Njemu diskoteka Riva smeta, jer taj dan više potroši nego što zaradi. Naime, nitko živ neće sjesti u kafić koji se nalazi pola kilometra od pozornice sa  DJ-evima. Sličan problem zapravo imaju više-manje svi vlasnici lokala istočno od izlaza s Voćnog trga. Prije koji tjedan čak su pokrenuli i peticiju protiv Diskoteke. Želja im je da se ograda makne, jer im propada večer usred sezone. Ništa od toga. Grad je podržao organizatora Mladena Bibića, koji ne vidi problem i vlasnicima lokala poručuje da mogu raditi cijelu večer i na taj način nadoknaditi gubitak koji bi eventualno imali radi postavljanja ograde.

Kako to izgleda u praksi najbolje pokazuje taj zadnji kafić na koji se sručila konstrukcija. Ne radi. Nema što ni nadoknaditi. Za razliku od recimo Kerumove Fani, u čiju je Ćakulu smještena VIP zona. Ona je imala višestruku korist. Pilo se i "ilo". Neki bi možda u ovome mogli vidjeti još jedan sukob interesa gradonačelnika Željka Keruma. Odobrio da Fani zaradi.

Policija: Konstrukcija se srušila zbog vjetra

Pokušali smo večeras dobiti Bibića da nam nešto kaže oko ovog pada konstrukcije. Nije se javio. Policija je na mjestu događaja napravila očevid i koliko je poznato, za njih je slučaj završen. Kažu da je konstrukcija pala zbog naleta vjetra. Istina, puhalo je, ali nije bio nikakav tornado. Prije će možda biti da je konstrukcija bila loše postavljena. 

Pročitajte više