Lošinj će se uskoro hidroavionima povezati s drugim otocima i kopnom

Ilustracija: ec-air.eu

LOŠINJ bi se uskoro, vjerojatno do kraja travnja, trebao hidroavionima povezati s drugim otocima i kopnom.
 

"Lošinj se misli povezati sa Rijekom, Pulom, Zadrom i Splitom, isto tako i sa Italijom i u perspektivi kao što je Rab povezan sa Zagrebom, isto tako i sa glavnim gradom. Dakle, to je ta neka mreža, ali ono što je možda u cijeloj priči najvažnije od svega je da postoji zainteresiranost da to bude cjelogodišnje, da se leti i po zimi. I to je nešto što mi podržavamo jer vrlo je jednostavno letjeti na dva mjeseca, kroz ljeto je to i isplativo, ali letjeti u studenom ili veljači nije baš tako jednostavno", rekao je Marko Boras Mandić, zamjenik župana.

Gradonačelnik Lošinja Gari Cappelli rekao je da su već odrađeni brojni dogovori kojima su riješene prepreke u realizaciji projekta povezivanja Malog Lošinja hidroavionom s kopnom, te da se završetak radova planira do kraja travnja ove godine. Važno je napomenuti da svi dionici - Grad, Županija i investitor - projektu daju punu potporu.

"Znamo da smo 1926. godine imali hidroavion koji je vozio na liniji Zadar-Lošinj-Trst", rekao je Cappelli zaključivši da je ovaj projekt samo nastavak duge tradicije povezivanja hidroavionima.

Pročitajte više