Luka Modrić otkucao Uskoku Zdravka Mamića?

Foto: FAH

LUKA MODRIĆ pred Uskokom je dao iskaz kojim je u potpunosti negirao većinu stavova na kojima se temelji obrana Zdravka i Zorana Mamića, tvrdi portal Nogometplus.net, pozivajući se na svoje izvore bliske istrazi.

Podsjećamo, Modrića su istražitelji Uskoka pozvali na razgovor čim se iz Madrida vratio u Hrvatsku, na okupljanje reprezentacije uoči utakmica protiv Azerbejdžana i Norveške. U tom razgovoru Modrić je navodno ozbiljno ugrozio svog bivšeg šefa iz Dinama.

Portal Nogometplus.net tvrdi da je Modrić najviše naštetio braći Mamić tvrdnjama da je ugovor s njim doista antidatiran, odnosno da je potpisan nakon transfera u Tottenham. Prema podacima koji su ranije iscurili u javnost, braća Mamić istražiteljima su tvrdili da su ugovori s Modrićem i Dejanom Lovrenom potpisani prije tog transfera.

Modrić je navodno također potvrdio i da je Mamiću morao isplatiti veći dio novca koji je prema tim antidatiranim ugovorima pripadao njemu. Navodno je istražiteljima rekao i da je Mamiću morao isplaćivati dio svojih primanja u Realu i Tottenhamu.

Sumnjaju da je Mamić preko Modrića iz Dinama izvukao 52 milijuna kuna

Podsjećamo, kada je Uskok početkom srpnja donio rješenje o provođenju istrage protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara, u njemu je stajalo da se Mamići sumnjiče za izvlačenje novca iz Dinama preko dvojice neimenovanih nogometaša. Ubrzo se doznalo da se radi o Modriću i Lovrenu.

Uskok sumnja da se novac iz Dinama izvlačio uz pomoć tzv. "Anex ugovora o profesionalnom igranju". Takvim antidatiranim ugovorima Dinamo se, prema sumnjama Uskoka, obećavao davno transferiranim nogometašima isplatiti 50 posto od budućeg transfera. Predmetni aneksi potpisivani su iako su igrači na odlasku iz Dinama potpisali dokumente u kojima je stajalo da nikakvih dodatnih potraživanja prema Dinamu nemaju, tvrdi Uskok.

Na konkretnom slučaju Luke Modrića, Uskok sumnja da je Dinamo zahvaljujući Mamićima na njegov račun u periodu od rujna 2009. do listopada 2011. godine isplatio 81,1 milijuna kuna. Kada se od toga odbije 14,2 milijuna kuna poreza, ostaje cifra od 66,9 milijuna kuna koja je navodno sjela na Modrićev račun u Hypo Alpe Adria banci.

Uskok sumnjiči Mamića da je zatim od Modrića zatražio da na njegov račun proslijedi 52 milijuna kuna. U Uskokovom rješenju o pokretanju istrage protiv braće Mamić nema objašnjenja što je bilo s preostalih 15 milijuna kuna, pa je i to vjerojatno jedno od pitanja koje su istražitelji postavili zvijezdi Reala iz Madrida.

Pročitajte više