LulzSec se vraća na hakersku scenu: Ukrali podatke više od 170.000 američkih vojnika?

JEDNA od najzloglasnijih hakerskih skupina, LulzSec, vratila se starim navikama nakon dužeg vremena izbivanja s "hakerske scene". Tvrde da su preko internetske stranice za pronalazak partnera MilitarySingles.com ukrali osobne podatke više od 170.000 američkih vojnika, javlja Chicago Tribune.

Skupina LulzSec povukla se na nekoliko mjeseci te prestala djelovati, a njezini hakeri "zaslužni" su za krađu informacija sa stranica FBI-a, CIA-e, Sonyja i PBS-a. U poruci koju su objavili na internetu stoji kako su hakirali 170.937 e-mailova korisnika stranice MilitarySingles.com i tako došli do osobnih podataka vojnika i članova drugih sigurnosnih agencija. Inače, radi se o stranici putem koje si vojnici traže partnere, nešto poput "dating službe".

Pentagon šuti, istraga u tijeku

I dok se iz Pentagona ne može dobiti nikakav komentar na najnoviji hakerski napad, koji bi mogao ozbiljno ugroziti američku nacionalnu sigurnost, iz ESingles Inca, tvrtke u čijem je vlasništvu hakirana stranica, tvrde da su pokrenuli opsežnu istragu kako utvrdili kolika je "šteta".

Pročitajte više