MIP skinuo imunitet HDZ-ovom zastupniku Jerolimovu

Foto: Hina

SABORSKO mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odobrilo nastavak kaznenog postupka protiv HDZ-ovog zastupnika i načelnika općine Preko Ante Jerolimova, te mu je u skladu s time ukinut zastupnički imunitet.

Podsjetimo, zadarsko Općinsko državno odvjetništvo tereti ga za nezakonito nasipavanje obale u Sutomišćici. Iako je glasala za, u obranu stranačkog kolege stala je potpredsjednica povjerenstva Đurđica Sumrak.

"Želja je kolege Jerolimova da se konačno ta trakavica riješi jer se ovdje radi o sanaciji jedne male seoske rivice, koja se urušila 2007. godine. Za sanaciju je u to vrijeme ishođena sva potrebna dokumentacija. Nije bilo nikakve korupcije, nikakve imovinske koristi. Radilo se o tome da se to sanira", kazala je Sumrak.

Jerolimov: Bio sam za skidanje imuniteta

Nakon što je Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno skinulo zastupnički imunitet HDZ-ovom zastupniku i načelniku općine Preko Anti Jerolimovu, i sam Jerolimov nam je rekao kako je bio za skidanje imuniteta kako bi se cijela priča privela kraju.

"Bio sam za da se skine imunitet i naša stranka je glasovala da se skine imunitet. Ne tuži se mene, nego općinu Preko, a mene kao odgovornu osobu. Zašto? Zato što je mjesni odbor donio odluku i zahtjev da se sanira luka u Sutomišćici".

Jerolimov nam je pojasnio kako je 2007. godine poglavarstvo donijelo odluku o sanaciji luke u Sutomišćici. Nakon toga, izabrano je stručno povjerenstvo za provedbu natječaja, objavljen je natječaj i sklopljen ugovor s najpovoljnijim ponuđačem. U tom je ugovoru navedeno da se, ako je potreban akt o gradnji, s radovima ne započinje.


No, nastavlja Jerolimov, svi su bili mišljenja da taj akt o gradnji nije potreban jer se radilo samo o sanaciji i zamjeni dvije urušene rive. "Izvedeni su radovi, plaćeno preko računa, no onda je na prijavu jednog oporbenog vijećnika, državno odvjetništvo podnijelo tužbu da to nije bila čista sanacije i da je bio potreban akt o gradnji", kaže Jerolimov.

"I mene se tereti što sam kao službena osoba općine Preko potpisao ugovor s izvođačem, a da nije bilo akta o gradnji, iako je u tom ugovoru pisalo da je obveza izvođača ne započinjati nikakve radove ako je potreban akt o gradnji. Nakon toga, što ću vam dalje reći. Zaštićena je jer je obveza općine da brine i sanira pomorsko dobro. Na te dvije urušene rivice prijetila je materijalna šteta i poglavarstvo je donijelo takvu odluku. Ja nisam mogao niti ići protiv cjelokupnog poglavarstva", istaknuo je Jerolimov.




 

Pročitajte više